Den første natten vi var på fieldvist overnattet vi i landsbyen til kollegaen min Panji. Vi ble tatt kjempe godt i mot, og fikk servert tradisjonell nzima, ris og kylling. Nzima er vanskelig å forklare, det er som regel laget av maismel og ser ut som stiv grøt uten riskorn. Det smaker ikke stort, men metter utrolig. Man spiser det ved å bruke hendene og duppe det i saus. Kyllingen kokes sammen med ulike grønnsaker og masse salt. Malawiere spiser ekstreme mengder med salt til absolutt alt! Det er litt forskjellige tradisjoner knyttet til servering av kyllingen, men jeg skvatt ganske godt da jeg fant både klør og hode i bollen. Det gav mine kollegaer en god latter. Ellers var det en ganske unik opplevelse å få lov til å bo en natt i en ”vanlig” landsby. Bli vekket av en hane som galer, få vaskevann som har blitt varmet over åpen ild og spise nyklekkete egg. En opplevelse jeg ikke glemmer med det første.

Huset til Panji


Slik ble all maten forberdet


To av nevøene til Panji.

Reklamer