Kan virke som et enkelt spørsmål, med et enkelt svar. Men her i Malawi, og spesielt Lilongwe er det alt annet enn enkelt å forklare noen hvor du bor. For det første er byen delt opp i områder. Ingen har klart å forklare meg hva som egentlig er grunnen til dette, men det virker som områdene er oppkalt etter når det begynte å bli bygget der. Så Area 1 er i Old Town, greit nok, men det forklarer ikke hvorfor Area 5 ikke finnes. Eller hvorfor Area 43 og 10 ligger ved siden av hverandre, mens Area 47 er på andre siden av byen.

Det var områdene. Så er det gatene og husnummer. Burde heller ikke vært noe problem. Men istedenfor å ha nummer etter hvor husene ligger, har husene nummer etter når de ble bygget. Vi er nummer 186 mens naboen er 300. Forvirrende enda? Det er kun en vei med lys, og hvis strømmen har gått (noe som er en hyppig affære) er det desto vanskeligere å finne både veier og husnummer (som ofte er malt på muren for 10 år siden).

Det er i tillegg usedvanelig vanskelig å finne et kart over byen. Det betyr at hver gang man skal på besøk til noen må man ha med seg en god veibeskrivelse (helst med referanser til andre kjente steder – som en kjent butikk, noen andre du kjenner eller et kjent veikryss) i tillegg til å være beredt på å kjøre feil noen ganger. Jeg har flere ganger kjørt rundt i en bil på leting etter et hus med en rød eller grønn port. Litt prøving og feiling og kanskje en telefon samtale senere klarer man som regel å finne fram. Og hvis man skal på fest er det bare å lete etter huset med alle bilene utenfor. Her kjører nemlig alle, selv om de skal på fest, finnes egentlig ikke andre alternativer.

For ordens skyld. Jeg bor på Blantyre Street, tre hus før Ufulu krysset, ikke så langt fra Titanic Lodge og den Japanske ambassadøren. Og vi er de eneste i nabolaget med et rosa lys!